https://konsert.dk
konSert.dk - koncerter og fester
Forside > Det siges om.. > Anmeldelse

Anmeldelse

Harmonika på den fede måde

Af Iben Friis Jensen/ Fyens Amts Avis
CD fra makkerparret Søgaard og Schønemann

Dragspel, lune sommeraftener, jordbær med fløde, munterhed, flirt i måneskins-budskadset og henåndede kærlighedsbetroelser. Men altså musikken... den skal spilles live.

Nu har Christian Søgaard og Jan Schønemann indspillet en CD sammen med musik for harmonika og guitar med titlen »Så smil mit hjerte« med 10 sange, dels egne kompositioner, dels kendte danske sange:

En nyfortolkning af »Jeg er havren«« og gamle klassikere som »Det var en lørdag afte«, »Jeg gik mig ud en sommerdag«, »Roselil« samt den den melankolske Oluf Ring-melodi til Blicher-teksten »Sig nærmer tiden«... og bortset fra, at jeg personligt foretrækker den slags sange sunget og spillet på stedet, er de jo i sig selv smukke.

Men den gode overraskelse er de to musikeres egne kompositioner - især instrumentalnumrene. For nok er de yderst kompetente på deres instrumenter, henholdsvis guitaren og harmonikaen - men ingen kan beskylde dem for at have Paul Pott-stemmer.

Således er Jan Schønemanns »Kongen i fuglelandet« dejlig lyttemusik, det samme er Christian Søgaards muzette-inspirerede »Summer turns« og den forårskåde »Hymne til foråret«, der ovenikøbet fungerer fint med sin glade tekst.

Anbefalingen skal dog alligevel gå på at høre duoen live rundt i det danske sommerland, f.eks. på næste lørdag den 2. maj i Vester Skerninge, når Søgaard og Schønemann spiller ved arrangementet »Lys i skoven« på Skovvej 30

replika ure