https://konsert.dk
konSert.dk - koncerter og fester
Forside > Hvem er.. > CV Christian Søgaard

CV Christian Søgaard

1958 –1976 Christian Søgård Jørgensen født d.17 januar på  Idrætshøjskolen i Sønderborg. Spiller som barn klaver og debuterer som professionel ved at spille til pigegymnastik og synge i kirkekor. I årerne efter barpianist på Misses kro, tubaist i Danfossorkestret og med i det legendariske Fisk og Grønt.

1976- 1978  ”Ung pige” i huset i Nuuk. Lærer at spille kalattuut (grønlandske polkaer) på harmonika. Spiller med diverse grønlandske kunstnere, bl.a. Rasmus Lyberth. Timelærer på Grønlands Seminarium.

1978-1982 AM uddannelse på musikkonservatoriet i Kbh. Leder af Tingluti ensemble orkester. Med i den grønlandske musikbevægelse som musiker ved Aasivik stævner ( kultur politiske sommerstævner)og producer i pladeselskabet ULO. Udgivelser: Den Flyvende Kajak , ICC (trommedans og strubesang) Inuit (folk-rock ), Qavaat. Bog og CD med spillemandsmusik fra bygderne i Sydgrønland. Redigeret  i samarbejde med Kuupik Kleist og Anders Dohn.

Duo og orkester med Juaaka Lyberth . CD: Oqaluttuat/ Fortællinger.

Timer hos harmonikaspilleren Egon Ågaard. Samarbejder med Peter Bastian og John Ravn om balkanmusik

1982 –1985 Los Originales med  harmonikatvillingen Øyvind Ougaard og altsaxofonisten Anders Laursen ( caribisk musik), spiller til festivaller og karneval i bl.a Norge. CD: Karneval ( Exlibris). Spiller Farfisa orgel.clavinova synger kor og skriver sange i reggaeorkestret Maui Wowie bl.a. sammen med broderen Anders Søgaard og Thomas Frisholm. CD på genlyd.

1985-1988 Komponist, musiker og skuespiller på det grønlandske Tukaq Teatret i Fjalring/Vestjylland. Kapelmester på CD hittet: Rosa Ville og Tuukakkormiut.(grønlandsk dansemusik ULO 48)

1989-1998 Komponist og musiker i Gadeteatret Husmoderforeningen Brændende kærlighed. Turné i  Sovjet, Polen og Tjekkoslovakiet .

Povl Dissings Trio. CDér: Dissing von Daler og Søgård. Povl Dissing og Benny Andersen. CD.Hymner og Ukrudt ( Pladekompagniet ) og  I al  slags vejr .Turnerer med trioen Povl Dissing, Søgaard, John von Daler i DK, Norge, Sverige, Island, Færøerne, Grønland og Tanzania. Bl.a. med radioens underholdningsorkester. Igangsætter og musiker på  CD en Krakkemutmat Dissing ( ULO 126)  med Dissings grønlandssange indspillet af Malik Høegh i Sissimiut samarbejde med grønlandske kunstnere.

Akkompagnatør for Kirsten Siggaard (Piaf sange).

CD med Rasmus Lyberth og det kongelige Kapel under ledelse af Verner Nicolet:.Kærlighed gør dig smuk

La Danza (viser og verdensmusik) med sangerinden Marika Nymann. CD´ er La Danza.( Olufsen) Natsværmere og Dagdrømme ( Olufsen), 15 viser og en skideballe med  tekster af Rune T. Kidde.( Barba 0599)

Musikfortællinger med  Rune T. Kidde og Steen Thomsen ( CD er Modtryk Ækle eventyr 1og 2 )

1998-1999 Bagårdteatret /Odense Teater. Komponist og musiker på forestillingen: Forbandelsen.Instr.Søren Skjold Iversen

DR 2 Temaaften om Grønland  igennem 25 år med Inger Stilling. Nordisk Folkemusikfestival i Nuuk med La Danza.

2000-2002 Påbegynder orgeluddannelse Løgumkloster Kirkemusikskole. Organist ved Vejstrup Valgmenighed.

Uumannak festival med Juaaka.

Komponist og musiker i samarbejde med Jens Tolsgaard på Baggårdteatrets Den  Barmhjertige Samaritaner med tekst af Johannes Møllehave.( igangsætter Mee Michelsen)

Jensen og Klein i bad. En erotisk cabaret på Muikhuset i samarbejde med Steen Thomsen. Promotion CD Aftenens Musikanter med Duoen Søgård og Thomsen.

Kirkekoncerter med  jazzharmonikaspilleren Erik Petersen

Arrangør og  kapelmester for det dansk/grønlandske orkester NANOQ JAM med sangeren Ulf Fleischer Turné i DK i maj  Grønland i juni.

Turné med Rasmus Lyberth  bl.a Skagen Festival

2003 Modtager Den Levende musikpris uddelt at DMF Svendborgafd.

2005 Kirkekoncerter på kirkeorgel med Morten Carlsen taragot  (Piere Dørge )

Koncerter med guitaristen Christian Sievert

Turnerer med Rasmus Lyberth

Danner Christian Søgaard Trio m. Jens Holgersen kontrabas  og Michael Hansen guitar

Udgiver sin første CD i eget navn.58 min. med egne kompositioner med titlen A MON AMOUR ( Barba 0105)
med Jan Shcønemann guitar, Klavs Bo Larsen perc., Niels Lichtenberg kontrabas.

Får 5 stjerner i Fyens Stiftstidende

2006 Udsender Demo Cd med Christian Søgaard Trio

 

replika ure