En god tur

En god tur.
Vi holder meget af sejle indenom i Svendborg.
Der er stadig trafikhavn med færge-fart til Ærø og Hjortø.
På Frederiksøen ligger Ring-Andersens træskibsværft, og de skibe, de har inde til restaurering pynter og vækker minder om gamle dage. 

Sådan en sommeraften omkring solnedgang, hvor de sidste lystsejlere søger ind mod inderhavnen, er der liv langs broerne.

Vi lagde til i god tid og sidder nu på terrasen foran restaurant Ærø efter en skøn middag. Et af de store træskibe lægger til ved træskibsbroen lige bag os. Det knager og brager, da fortøjningerne strammes.

Det er tid til en dejlig spadseretur forbi den lille motorfærge Helge, der netop har afsluttet sin sidste  rundfart i Sundet, og vi fortsætter videre hen langs kajen.

Så hører vi musikken. Blød, insisterende tangomusik driver ud over vandet, og vi ser os om for at finde ud af, hvor den kommer fra.
Selvfølgelig! Der er arrangement på Bølgen, den utrolig smukke flydende musikpavillon, som fremsynede svendborgensere har fået bygget.

Vi slentrer derhen, køber en lokal øl og sætter os op på en af de trappeformede bænke. Solnedgangen farver både himmel og vand og gør skyggerne blå. På dækket nedenfor står to musikere, en guitarist og en harmonikaspiller, og spiller smægtende tango, mens flere par danser til musikken. 

Der er også en instruktør, og jeg byder konen op. Tango har vi ikke prøvet før, men det er dejligt efter en hel dag på skibet at give sig hen til rytmen og tonerne.

Sidste gang vi lagde til i Svendborg var der et kor, der sang fantastisk. Der sad vi i båden og nød musikken sammen med et glas kold hvidvin og en rejemad.

De er heldige her i Svendborg, at de har et sted som Bølgen.