Historie

Initiativet blev taget af Jørgen Andersen i 2011.
Siden har der hvert år været underholdning hver torsdag på Bølgen på Svendborgs havn.
Til glæde for turister, sejlere, Svendborgs borgere og ikke mindst de optrædende kor, teaterspillende børn og unge, folkedansere, tangodansere, Hip Hop dansere, Meditation og foredrag, sækkepiber m.m.
Initiativet har givet Svendborg havn et endnu bedre ry som en havn, der er underholde at besøge.
Desværre blev Jørgen Anderesen alvorligt syg.
I 2015 har en ny forening - via en ny bestyrelse med Povl Christian Balslev og Erik Jakobsen i spidsen bedt  musiker m.m Jan Schønemann om at være koordinator.
 
Se Christian Dan Jensens beskrivelse her:
 
Det var en slider og en ildsjæl ud over det sædvanlige der i eftermiddags ved en ceremoni i byrådssalen modtog Årets Kulturpris 2009. Prisen gik til Jørgen Andersen for sin utrættelige og vedholdende indsats gennem mange år for Svendborgs eget kulturhus i rammerne om den gamle Borgerforening. Særlig højtideligt var det derfor, at man ved prisoverrækkelsen samtidig kunne se byggeriet af det nye Kulturhus Svendborg på den anden side af Ramsherred påbegyndt, og at mange års tovtrækkeri om tilblivelsen nu endelig er blevet en realitet. Et stort byfornyelsesprojekt som uden Jørgen Andersen som ankermand og drivkraft højest sandsynligt aldrig var blevet til andet end modeller og skitseforslag.
 
 
Årets Kulturpris 2009 blev overrakt Jørgen Andersen af Kultur- og Planudvalgsformand Morten S. Petersen som bla. sagde:
 
-Det nye Kulturhus Svendborg vil blive et nyt vartegn for byen, og det er din fortjeneste Jørgen. Med din fantastiske vedholdenhed og et imponerende gå på mod, kan borgerne nu se frem til et helt nyt kulturhus i Svendborg.
 
Forretningsfører for Kulturhus Svendborg Jan Aaskov beskrev Jørgen Andersen som et menneske der aldrig giver op.
 
-Selv fra sygesengen da Jørgen sidste år i december blev ramt ef en blodprop, var han med i arbejdet med at få budgettet til at hænge sammen om kulturhuset. Det viser en mand med et meget stort engagement.
 
Mette Tony fra Praksis Arkitekter, som er totalrådgivere på Kulturhus Svendborg, gav Jørgen Andersen stor ros for sine ukuelige evner som forhandler af sponsorater til projektet.
 
-Jeg vil beskrive Jørgen med tre karaktertræk som en udholdende, hård og modig mand. Især om forhandlingsbordet med sponsorerne for Kulturhus Svendborg har du vist nogle flotte egenskaber som en hård men dygtig forhandler.