Program-2024-Uddybet

tirs 25/06 Peder Most / fællessang v. medlemmer/ Jan Schønemann.
Vi kalder det "Skvulp". Årets program offentliggøres og der spilles til fællessange.
Ved medlemmer/ Jan Schønemann

ons 26/06 Åben Scene (træd op og syng en sang eller...)
Vært er Jan Schønemann. Hver artist får 15 min. - svarer til 2 sange. Oplev modige folk, der overvinder sig selv - opdag morgendagens sangere og performere. Modige ællinger der forvandles til Svaner.

tirs 02/07 Tango Sydfyn kl 18 v Trine Bjørnild/ Morten Wadstrøm. Trine Bjørnild og Morten Wadstrøm underviser i Argentinsk Tango fra kl 18 og så er der fri Tango "Milonga" fra kl 19. ALLE kan være med. Se også 13/8.

ons 03/07 Die - lokal ROCK for børn og deres voksne.
”Die” er et punkrock-band for børn, og for voksne der kender børn, og for voksne, der har været børn. Die spiller sange der kommer rundt om hele følelsesspektret i et barns hverdag og formidler den nysgerrige og umiddelbare måde børn er i Verden på.
”die” er en punkrocket koncertoplevelse for børn, og for voksne der kender børn, og for voksne der har været børn... Vi skriver sange, der handler om hele følelsesspektret i et barns hverdag og den nysgerrige og umiddelbare måde børn er i Verden på. Genren varierer fra pop over syre-rock, punk og sågar heavy-metal elementer. på Bølgen spiller vi en aftenkoncert og derfor vores "voksenrepertoire", forvent at blive blæst igennem og rørt. Vi ses !

tirs 09/07 Hunter Musketts. Letbenet britisk folk m 3 rutinerede herrer.
Et britisk band - før 4, nu 3 medlemmer. Gruppen blev dannet på Avery Hill College i det sydlige London i 1968 og eksisterer stadig med 3 af de originale medlemmer. Terry Hiscock og Chris George fik selskab af medstuderende Doug Morter. Bandets navn blev taget fra en anekdote om en excentrisk Cornishman.

Hunter Muskett begyndte med at spille på folk-klubber og colleges i London, hvor de blandede originale sange med akustisk folk og blues. Usædvanligt for den tid brugte de et pa-system og elektriske instrumenter i folkeklubber.
 Terry Hiscock: Acoustic guitar, electric slide, mandola, vocals
Rog Trevitt, guitars
Doug Morter, El-guitar http://huntermuskett.com/


ons 10/07 Svendborg Fortællerværksted - er et åbent værksted. Det består af fortællere, der vil fortælle og lære sig at blive dygtigere til det. Vi hjælper hinanden til at blive bedre, når vi er i Værkstedet sammen. Det gør vi ved at fortælle for og til hinanden og give feedback på en konstruktiv måde. Per Sharvin Knudsen, Palle Berg, Winnie Schou-Christensen, Allan Freiman m. flere.

tirs 16/07 Naja + Johanne + Sigrid. Kontrabas, Klarinet og Mandolin.
Kom til koncert med 3 unge kvinder - et genopstået band i process. Musikken, som er vokalbåren samt udført på akustiske instrumenter som Mandolin, Klarinet, kontrabas mm, er på samme tid dynamisk og statisk med tekster på dansk og engelsk om liv og død, længsel og ro.
Johanne Holm, Sigrid Moses-Jacobsen og Naja Schønemann har spillet og komponeret musik sammen siden 2010, afbrudt af uddannelser i udlandet, arbejde og familiestiftelse. Nu er de klar til en række koncerter og lægger ud på Bølgen, Svendborg Havn. Musikken, som er vokalbåren og i øvrigt udført på akustiske instrumenter som Mandolin, Klarinet, kontrabas mm, er præget af en dynamisk vekslen mellem bevægelse og ro og har tekster på både dansk og engelsk. De tre kvindelige musikere inviterer dig ind i et stilfærdigt, men samtidig konstant dirrende univers af liv og død, drøm og mareridt, længsel og ro. Vi glæder os til at dele hvor og hvem vi er i 2024.

ons 17/07 Svendborg Fortællerværksted - se ovenfor.

tirs 23/07 Victoria Thygesen & Erik Maribo. 
Victoria Thygesens stemme og Erik Maribos guitar fremkalder nostalgien med gamle danske og svenske sange, krydret med et par velkendte engelske klassikere. En intim oplevelse, der vækker minder og varmer hjertet.

ons 24/07 Svendborg Fortællerværksted

man 29/07 Hængemulen - Band fra Kbh. med finurlige danske tekster.

Hængemulen er et københavnsk kollektiv, der laver organisk indie-shoegaze-pop. Med energiske og følsomme liveshows, selvironiske tekster og en lyd et sted mellem The War on Drugs og en syret version af Kandis erobrer de nye hjerter hver gang de går på scenen. 

Bandet består af sangskriver Matthias Bang Petersen, Benny Fries Borgå (tidligere Waking Life), Kasper Nissen (tidligere The Rumour Said Fire), Damon Carrad og Cecilie Jeberg Kjær (fra Mig & David). Sammen fyrer de op for en kæmpe musikalsk fest, mens de forsøger at nedbryde fængslende normer og strukturer med deres omfavnende og velspillede indiesange.

De har spillet et hav af koncerter, og med deres nærværende og organiske liveoptrædener skaber de altid en helt særlig forbindelse til publikum.

tirs 30/07 Mads Toghøj. Nordjysk sangskriver og trobadur. Synger egne personlige sange med danske og engelske tekster - inspireret af hjembyen Skagen. Har levet af at spille i flere år og udgivet flere albums. 

ons 31/07 Svendborg Fortællerværksted

tirs 06/08 Doug Morter & Henrik Vester. Bristisk blues & Folk.
Doug er Britte og voksede op i London i en tid, hvor den store rytmiske musik blev til. 
Henrik Vester er en rutineret, gudbenådet Mundharpe-spiller fra Ollerup. Har spillet med de største danske bluesmusikere. Jan Schønemann er gæstemusiker.

ons 07/08 Amaliel - lokal pop-rock.
'Råt og tydeligt. Drømmende og elegant' (Mckinley Black, Wabe, Berlin)

I centrum af ​​Amaliels musik står sangskriveren og sangeren Poul Amaliel. Tidligt i sin karriere turnerede Poul på det amerikanske kontinent og hentede sin inspiration fra det store vidtåbne ’Wild West’ og vidtstrakte landskaber og destillerede det til et rummeligt og u-udforsket univers på den danske og europæiske musikscene.
Det melodiske univers understøttes af de tre alsidige musikalske kolleger Morten Lyngsøe (Trommer), Søren Lund (Bas) og Kevin Monie (Guitar). Amaliel-sangbogen beskrives bedst som en blanding af amerikansk rockhistorie og den drømmende nordlige elegance.

tirs 13/08 Tango Sydfyn kl 18 v Trine Bjørnild/ Morten Wadstrøm. Se 02/07.

ons 14/08 Noura Lindholm med venner. CD aktuel m egne sange.
Er aktuel i 2024 med en album-udgivelse på CD og streaming.
Det er et samarbejde, der fokuserer på præsentation af original-sange. Nouras inderlige, sanselige sange med klaver-spil og Jan Schønemanns tænksomme sange i guitar-indpakning. De hjælper hinanden med akkompagnement og kor m.m. Begge skriver egne sange, men synger også personlige versioner af andre singer/songwriters sange på engelsk og dansk.

tirs 20/08 Når mor har fri. Akustisk folkmusik m glimt i øjet

Gode sange, hyggelige melodier, musik uden grænser. "Vi spiller lige præcist hvad vi har lyst til"

ons 21/08 Blue Holger D. Dansk Blues/Jan Schønemann/Preben Duedal/Jazper Lindenhof
Blues med danske tekster. Jan Schønemann i front på guitar og sang, med Guitaristen Preben Duedal og Saxofonisten Jakob Lund. Jazper Lindenhof: trommer, Ole Hansson: bas.

tirs 27/08 KAPELMESTEREN & SOLOKLARINETTISTEN v Christian Søgaard og Jens Schou
Kapelmesteren og Spillemanden Christian Søgaard er kendt på både hele Sydfyn og i Grønland. I
årevis har han underholdt, spillet og sunget og komponeret herlig musik, og drevet gæk med Gud og
hvermand i det musikalske landskab. Ingen fest uden Christian Søgaards medvirken. Og turneret
med både Poul Dissing og Rasmus Lyberth, har han.
Klarinettisten Jens Schou er tidligere solospiller i Odense Symfoniorkester, men har de senere år
overgivet sig helt til jazzmusik og den jødiske klezmermusik, og nu til den glædesfyldte fusion med
Christian Søgaard. De to mødes her i et kæmpe stort repertoire bestående af highligts fra
swingtiden, (It Don´t Mean a Thing, If It Ain,t Got That Swing, Take Five, Hymn to Freedom, Bye, Bye,
Blackbird, men også den meget dansante bossa nova musik, (Quiet Nights of Quiet Stars, Desifanado
med flere). Det siges om Christian og Jens sammenspil, at det er ”så godt, det
føles ulovligt”

ons 28/08 Les Trois: Klarinet, Guitar og Bas.
Erik Sørensen er gudsbenådet på sin klarinet/saxofon - rutineret spillemand fra Nyborg. Spiller ofte på Cafe Rouge, Jon Bjarnason - dygtig, rutineret jazzguitarist og sanger, Jens Holgersen - den rutinerede spillemand, som udgør en stor, givende del af Svendborgs musikliv.


2024/07/03 Die